Joghurtos rebarbarafagylalt

Elkészítési idő: 50 perc + fagyasztás

Hozzávalók 4 személyre:

2 db tojássárgája, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál citromlé,
2,5 dl joghurt, 1 csomag vaníliás cukor, 35 dkg rebarbara,
1,5 dl tejszín

A tojások sárgáját két evőkanálnyi cukorral és a citromlével elkeverjük.
Gőz fölött habverővel addig keverjük, míg besűrűsödik, majd a joghurtot is hozzáadjuk és kihűtjük. A rebarbarát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk és egy kevés vizet aláöntve, a maradék cukorral meg a vaníliás cukorral ízesítve puhára pároljuk, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük.
Óvatosan beleforgatjuk a joghurtos krémet meg a párolt rebarbarát és a masszát vízzel kiöblített formába töltjük. 3-4 órára lefagyasztjuk, fagyasztás közben néhányszor megkeverjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése