Kinder paradiso



Hozzávalók 8 főre

Tésztához:


4 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 10 dkg liszt,
10 dkg étkezési keményítő, 1/2 cs sütőpor, ½ citrom reszelt héja (vagy 1 fiola citromaroma), 1 csipetnyi só

Krémhez:

2,5 dl tej, 6 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 csipetnyi só,
3 ek liszt, 1/2 citrom reszelt héja, 2 ek rum (vagy néhány csepp rumaroma), 2 dl habtejszín


Tészta készítése:

A tésztához a lisztet átszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a sót, majd a lisztes keveréket.
A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját.
Amennyiben a massza túl kemény lenne, kicsit lazíthatjuk 1-2 evőkanál hideg tejjel.
Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) közepes méretű (kb. 23x35) tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 170 °C-os sütőben 30-35 perc alatt kisütjük.
A tésztát hagyjuk kihűlni.


Krém készítése:

A krémhez a lisztet, a sót, a cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel.
A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, a keveréket időnként megkavargatva teljesen kihűtjük, és ízesítjük a citromhéjjal és a rummal.
Végül a keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk.


Összeállítás:

A kihűlt tésztát kettévágjuk, és megtöltjük.
Hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd porcukorral megszórjuk, és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.


Forrás és kép: nosalty

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése