Mákos marcipánfagylalt



Hozzávalók 8 adag (kb. 800 ml)

100 g marcipánmassza, 125 g mákmassza(darált, cukrozott mák forralt tejjel kikeverve), 1 tojás, 2 ek. rózsavíz, 50 g porcukor,
250 g túró (40% zsírtart.), 150 ml tej, 1 tojásfehérje, 1 tk. citromlé, csipetnyi só

Vágjuk kis kockákra a marcipán-masszát, majd tegyük a mákkal, a tojással, rózsavízzel és három evőkanál porcukorral egy nagy tálba. Robotgéppel keverjük alaposan össze. Ontsuk bele a tejet, tegyük bele a túrót, majd újra alaposan keverjük össze a hozzávalókat, hogy a marcipán és a cukor teljesen feloldódjon. Tegyük az egészet egy órára a hűtőszekrénybe.

Miután a massza kihűlt, verjük a tojásfehérjét a maradék cukorral, a citromlével és sóval kemény habbá, majd keverjük óvatosan a mákos marcipános masszába.

Töltsük a masszát a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk kb. 20 percig.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése