Csokoládéparfé

Hozzávalók

5 dl tej, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg étcsokoládé,
4 tojássárgája, 1 dl tejszín.

A tejet felforraljuk a cukorral, beletesszük az apróra tördelt csokoládét, és folytonos keverés mellett főzzük, amíg a csokoládé elolvad. Kissé kihűtjük, majd állandóan kevergetve a tojássárgájára öntjük. Forró vízfürdőbe tesszük (a főzőedénynél nagyobb edényt félig megtoltunk vízzel, és forraljuk.
Ebbe állítjuk azt az edényt, amiben a krémet főzzük), és habverővel addig verjük, amíg sűrűsödni kezd. A tűzről levesszük, és tovább keverjük addig, amíg kihűl. A jégkockatartóba öntjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Az első félórában többször megkeverjük, hogy a csokoládé nehogy leülepedjen.
Kb. 4 óra alatt megfagy. Ekkor felszeleteljük, és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése