Sárgabarackfagylalt

Hozzávalók

5 dl tej, 50 dkg sárgabarack, 10 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor,
1 csapott evőkanál liszt.


A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és egy pillanatra lobogó forró vízbe dobjuk, hogy a héját könnyen le tudjuk húzni. Ezután negyedekbe vágjuk és péppé turmixoljuk. 3 dl tejbe beletesszük a cukrot és felforraljuk. A maradék 2 dl hideg tejbe belekeverjük a lisztet és csomómentesre keverve apránként, állandó keverés mellett a forrásban levő cukros tejhez öntjük. Tejföl sűrűségűre főzzük és langyosra hűtjük. Végül belekeverjük a vaníliás cukrot és a gyümölcs pépet. Fagyasztó szekrénybe vagy a hűtőszekrény fagyasztó részébe tesszük és megfagyasztjuk. Fagyasztás közben 2-3 -szor megkeverjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése