Őszibarackkrém

Hozzávalók

4 db nagy, érett, sárga húsú őszibarack, 20 dkg krémsajt, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 dl tejszín, egy fél citrom leve, 2 evőkanál rum vagy
1 mokkáskanál rumaroma.

Az őszibarackot megmossuk, héját lehúzzuk. (Ha egy pillanatra forrásban lévő vízbe dobjuk, majd lecsurgatjuk, könnyen lehúzhatjuk a héját.) Kimagozzuk, a húsát apró kockára vágjuk, a citromlével megöntözzük, hogy meg ne barnuljon. A tojássárgáját a cukorral előbb fehéredésig, majd a krémsajttal és a rummal tovább keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és -nagyon óvatosan, nehogy a tejszínhab összetörjön - a krémhez keverjük. Talpas poharak vagy kompótos tálkák aljára egy réteg krémet, majd kockára vágott gyümölcsöt teszünk, erre ismét krém, majd újra gyümölcs kerül. Krémmel folytatjuk a rétegezést, végül beborítjuk a maradék őszibarackkal. Hűtőszekrényben érleljük legalább 3 órán át.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése