Banánfagylalt

Hozzávalók 4 adag (kb. 450 ml)

200 g banánszörp, 30 g limetta szörp, 300 ml tej, 3 tojássárgája

Keverjük össze egy kancsóban a kétféle szörpöt.

Öntsük a tejet egy edénybe, és forraljuk fel. Ezalatt keverjük habosra a tojássárgáját, közben lassanként öntsük bele a szörpöt. Keverjük tovább, és közben öntsük bele a forró tejet is.

Állandó keverés mellett melegítsük addig az egészet, amíg be nem sűrűsödik. Öntsük az egészet egy tálba, hagyjuk fél órát hűlni, majd tegyük kb. 1 órára a hűtőszekrénybe.

Még egyszer keverjük meg a fagylalt-masszát, majd töltsük a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk 15 percig.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése