Császári fagylaltkupola

Elkészítési idő: 60 perc + fagyasztás

Hozzávalók 8 szelethez:

3 db tojás, 3 db tojássárgája, 15 dkg cukor, 10 dkg eper,
1 dl tej, 6 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaópor,
5 dkg mandulás csók, 1 evőkanál rum

Az egész tojásokat, a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a forró tejet és vízgőz fölött besűrítjük. Kihűtjük, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt és a masszát három felé osztjuk. Az egyik részébe a megtisztított és összetört epret, a másikba a vaníliás cukrot, a harmadikba a kakaóport keverjük és 1,5-2 órán át külön-külön lefagyasztjuk. A már keményedő masszát egy félgömb alakú formába rétegezzük, közé rakjuk a rummal meglocsolt mandulás csókokat.
További 2-3 órán át fagyasztjuk, majd a formából kiborítva, felszeletelve kínáljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése