Rózsafagylalt mákos marcipánfagylalttal



Hozzávalók 6 adag

A rózsafagylalthoz:

6 tasak mályvatea, 60 g cukor, 2 tk rózsavíz, 1 tojásfehérje, 2 ek méz, 1 tk citromlé, 125 g túró, 50 g tejszín

A mákos marcipánfagylalthoz:

50 g nyers marcipánmassza, 50 g tejjel, cukorral kikevert darált mák, 1 tojás, 25 g porcukor, 1 ek rózsavíz, 125 g túró, 200 g író, 1 tojásfehérje, 1 tk citromlé, csipetnyi só

Az öntethez:

2 ek cukor, 1 ek étkezési keményítő

Előző nap forraljunk a rózsafagylalt¬hoz 330 ml vizet, tegyük bele a teás tasakokat, és hagyjuk a kikapcsolt tűzhelyen 10 percet állni. Nyomkodjuk ki óvatosan egy villával a teás tasakokat, majd tegyünk félre az öntethez 200 ml teát.

Oldjuk fel a maradék teában a cukrot, öntsük bele a rózsavizet. Hagyjuk a teát fél órát hűlni, majd tegyük egy órára a hűtőszekrénybe.

Közben verjük krémesre mézzel és citromlével a tojásfehérjét. Keverjük össze a túrót, a tejszínt, a teát és a tojáshabot. Töltsük a masszát a bekapcsolt fagylalt-gépbe, és fagyasszuk 10-20 percig. Töltsük a fagylaltot lezárható műanyagdobozba, majd tegyük a mélyhűtőbe.

Másnap vágjuk a marcipánt kis darabokra, majd jól keverjük össze a mákmasszával, a tojással, rózsavízzel és egy evőkanál porcukorral. Keverjük bele a túrót és az írót, majd keverjük az egészet addig, amíg a marcipán és a cukor teljesen fel nem oldódik. Tegyük a masszát egy órára a hűtőszekrénybe.

Miután kihűlt a massza, verjük a tojásfehérjét a maradék cukorral, citromlével és a sóval kemény habbá. Keverjük a tojáshabot a marcipánmasszába, töltsük a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk kb. 15 percig.

Szóljuk a cukrot a félretett mályvateába, és keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Keverjük bele a keményítőt is, majd állandó keverés mellett forraljuk fel.

Tegyünk mindkét fagylaltból két-két gombócot desszertes tányérokra, és öntsük le az öntettel.

Díszítsük a desszertet mályva- és rózsa-szirmokkal, tejszínhabbal, bogyós gyümölcsökkel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése