Földieperhab (mousse)

Hozzávalók

20 dkg tehéntúró, 15 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 5 dl joghurt,
fél tasak zselatinpor, 2,5 dl tejszín, 30 dkg földieper,

A díszítéshez:
4 kivi, néhány szem eper, 2 evőkanál tejszínhab, 6 evőkanál tojáslikőr, csokiforgács, 1 tasak vaníliás cukor, pár csepp citromlé.

A megtisztított epret szitán áttörjük vagy botmixerrel pürésítjük. A tejszínt habbá verjük és hidegre rakjuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, beleforgatjuk az áttört túrót és vaníliás cukorral, citromlével ízesítjük.
A pürésített epret és a joghurtot is belekeverjük a túróba. A használati utasítás szerint vízben duzzasztott zselatint alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, majd langyosra hűtve néhány kanál túrókrémmel összekeverjük és a masszát habverővel a többi túrókrémhez keverjük. Végül hozzáadjuk a tejszínhabot és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A díszítéshez a kiviket meghámozzuk, karikákra vágjuk és a tányérokon elosztjuk. Az eperhabból evőkanállal egyenlő nagyságú galuskákat szaggatunk és egy-egy kivikarikára ültetjük. A tojáslikőrt a tejszínhabbal jól elkeverjük és a galuskák köré öntjük. Csokiforgáccsal megszórjuk és eperszeletkékkel díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése