Tejszínes gyümölcshab

Hozzávalók

50 dkg bármilyen idény gyümölcs, 3 dl tejszín, ízlés szerint porcukor,
2 evőkanál tej, 1 kiskanál zselatin, egy fél citrom leve és reszelt héja,
1 evőkanál gyümölcsszörp (a gyümölcs ízének megfelelő).

A gyümölcsöt meghámozzuk és kimagozzuk, majd kis darabkákra vagdaljuk.
A citromlével péppé zúzzuk, és citromhéjjal meg porcukorral ízesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan beleöntjük a gyümölcspépet, végül a tejben megáztatott és langyosra melegített zselatint belekeverjük a habba.
Talpas poharakba osztjuk, tetejét nyers, tisztított, darabolt gyümölccsel díszítjük, és hűtőszekrényben 2 órán át hűtjük.
Tálaláskor a gyümölcsszörppel meglocsoljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése