Eperfagylalt

Hozzávalók

1 csomag tejszínhabpor, 2 dl tej vagy tejszín, 2 evőkanál porcukor,
15 dkg eper.

A tejszínhabport először egy-két evőkanál tejjel simára keverjük, majd a többit beleöntve, habbá verjük. A cukorral és a megmosott, lecsumázott eperrel tovább verjük. Kivizezett műanyag tálba öntjük, letakarjuk folpackkal, és mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálaláskor a talpas poharakba két-három szem epret teszünk, és úgy adagoljuk rá a fagylaltot. Még egyszerűbb, ha a fagylaltot jégkockatartóban dermesztjük meg, tálaláskor a formát forró vízbe mártjuk, és a tartalmát tálra borítjuk, a tetejét nyers gyümölccsel díszítjük. Érdemes egyszerre dupla mennyiséget készíteni, mert a mélyhűtőben a maradék sokáig eláll.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése