Nugátfagyi



Hozzávalók: 8 adag (kb. 850 ml)

¼ 1 tej, 150 g mogyorókrém, 2 ek napraforgómag, 1 ek cukor, 1 ek méz,
200 g tejszín, 1 cs vaníliás cukor

Melegítsük fel a tejet és a mogyorókrémet, amíg a mogyorókrém fel nem oldódik. Hagyjuk a nugátos tejet ½ órát hűlni, majd tegyük 1 órára a hűtőszekrénybe.

Közben pirítsuk a napraforgómagot zsiradék nélkül világosbarnára.

Olvasszuk fel közepes hőfokon a serpenyőben a mézet és a cukrot. Vegyük le a tűzhelyről. Keverjük a napraforgómagot a szirupba. Öntsük a masszát egy vágódeszkára, kicsit simítsuk el, hagyjuk lehűlni, majd tegyük legalább 1 órára a hűtőszekrénybe. A kihűlt krokantot vagdaljuk apróra.

Verjük fel vaníliás cukorral a tejszínt, majd keverjük a nugátos tejbe. Keverjük bele a krokantot is, majd öntsük az egészet a bekapcsolt fagylaltgépbe. Fagyasszuk 15-20 percig.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése