Sárgadinnyefagylalt

Hozzávalók 8 adag (kb. 850 ml)

1 sárgadinnye, 250 g joghurt, 100 g méz, 3 ek porcukor, 1 tojásfehérje,
csipetnyi só

Vágjuk félbe a dinnyét, és kaparjuk ki egy kanállal a magjait. Vájjuk ki a kanállal a gyümölcs húsát is, mérjünk ki belőle 400 g-nyit, és tegyük egy tálba.

Adjuk a dinnyéhez a joghurtot, a mézet és egy evőkanál cukrot, majd turmixoljuk az egészet egynemű masszává. Tegyük a masszát egy órára a hűtőszekrénybe.

Mire kihűl a massza, verjük a tojásfehérjét a maradék cukorral és egy csipetnyi sóval kemény habbá, és keverjük a pürébe. Töltsük a masszát a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk 30-40 percig.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése