Gyümölcspuding csokoládéöntettel

Hozzávalók

A pudinghoz:

5 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 15 dkg málna, eper vagy ribizli, 1,5 dkg zselatin,

Az öntethez:
3 dl tejszín, 6 dkg kakaó, 10 dkg kristálycukor, 1 dl tej,

A díszítéshez:
2 dl tejszín, 1 evőkanál porcukor.

A tisztított gyümölcsöt a porcukorral meghintjük és állni hagyjuk. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, jól felmelegítjük, majd ha kissé kihűlt, a gyümölcsre öntjük. Végül a habbá vert tejszínnel óvatosan összekeverjük, és egy nagyobb vagy több kisebb formába töltve, legalább két órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Közben elkészítjük a csokoládés öntetet:
A tejszín felét a tejjel, a kakaóval meg a cukorral simára keverjük, és felforraljuk. Jól lehűtjük, és a maradék habbá vert tejszínnel összekeverjük.

Tálalás előtt a pudingformát meleg vízbe mártjuk, majd a pudingot tálra borítjuk, csokoládéöntettel leöntjük, és édes tejszínhabbal díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése