Chipolata-puding

Hozzávalók

2 dl tej, 8 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 egész tojás, 1,5 dkg zselatin,
10 dkg babapiskóta, 4 szem sárgabarack, 3 dl tejszín, 1-1 mokkáskanálnyi rum és Maraschino likőr, fél csomag vaníliás cukor, a díszítéshez tejszínhab meg sárgabarack.

Az egész tojást meg a tojássárgákat a cukorral és a felforralt, majd lehűtött tejjel simára keverjük. Az apróra tört babapiskótát és az összevágott sárgabarackot hozzáadjuk, majd a rumot meg a likőrt is beleöntjük. Végül a kemény habbá vert tejszínnel gazdagítjuk. A vaníliás cukorral ízesítjük. A zselatint egy deci hideg vízben simára keverjük, kicsit állni hagyjuk, és ha megduzzadt, megmelegítjük, majd langyosra hűtve a pudingba csurgatjuk. Kivizezett pudingformába töltjük, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni. Végül a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd a pudingot tálra borítjuk belőle, és a maradék tejszínhabbal meg gyümölccsel díszítjük. A gyümölcsöt tetszés szerint változtathatjuk, de akkor hozzá illő likőrrel vagy pálinkával ízesítsük. Körtéhez például vilmoskörte-pálinka illik.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése