Barackos rizspuding

Hozzávalók

15 dkg rizs, 3-3 dl víz és tej, csipet só, 5 dkg vaj, 10 dkg cukor, 4 tojás,
1 evőkanál zsemlemorzsa, 6 sárgabarack, 3 evőkanál sárgabaracklekvár.

A rizst megmossuk, öt percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet. A tejet a sóval felforraljuk, az előfőzött rizst beletesszük, takaréklángon puhára főzzük, majd hűlni hagyjuk. A vajat a cukorral fehéredésig keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a masszát a rizshez, adjuk. Egy pudingformát kevés vajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórunk. A sárgabarackokat forrásban lévő vízbe mártjuk (így könnyebben lejön a héja), meghámozzuk, kimagozzuk. A gyümölcsök felét apróra vágjuk és a tejberizsbe keverjük. A masszával megtöltjük a formát és vízfürdőben kb. 2 óráig pároljuk. Utána hűlni hagyjuk és a formából kiborítjuk. A maradék sárgabarackot kevés cukros vízben 5 percig pároljuk és a puding köré rakjuk. Kevés vízben felolvasztott sárgabaracklekvárral leöntve kínáljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése