Almás rokfortpuding

Hozzávalók

30 dkg márványsajt, 2 közepes nagyságú savanykás alma, 4 tojás,
4 evőkanál rizsliszt, fél dl tej, 2 dkg vaj, 2 dl tejföl, só, egy-egy késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, őrölt fehér bors, currypor.

A márvány sajtot megreszeljük és 5 dkg-nyit félreteszünk belőle.
Az almát meghámozzuk, és lereszeljük.
A tojássárgájákat habosra keverjük a tejjel, a rizsliszttel meg a fűszerekkel. Hozzáadjuk a reszelt almát, majd a sajtot. A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük, óvatosan elkeverjük a sajtos masszával, vigyázva, nehogy a hab összetörjön. Kivajazott tűzálló tálba öntjük, és ezt olyan tepsibe vagy a tortaformánál nagyobb lábasba állítjuk, amelybe kétujjnyi magasan vizet öntöttünk. Forró sütőben addig gőzöljük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza. Közben a tejfölt megsózzuk, összekeverjük a maradék reszelt sajttal, és a megsült, meleg tálra borított sajtpudingra öntjük és tálaljuk. Úgy szeletelhetjük, mint a tortát. Kínálhatunk mellé sült burgonyát vagy párolt rizst.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése