Túró-mandarintorta

Elkészítési idő:
50 perc, a hűtés ideje nélkül


300 g babapiskóta 200 ml tej
A töltelékhez:
175 g (konzerv) mandarin
6 lap (vagy 10 g őrölt)
fehér zselatin
250 g sovány tehéntúró
100 g cukor
I citrom leve
I csipet só
500 ml tejszín
A díszítéshez:
125 ml tejszín
néhány mandaringerezd
 

Egy (26 cm átmérőjű) tortakarikát tortástálra leszünk, a piskóta felét (egy rétegben) beletesszük és a tej felével, ecsettel megkenjük.
A töltelékhez a mandarint szitára téve lecsöpögtetjük. A zselatint az előírás szerint beáztatjuk. A túrót a cukorral, citromlével és sóval elkeverjük.
A zselatint kinyomjuk, felolvasztjuk és a túrómasszába belekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk és bele­forgatjuk, a lecsöpögtetett mandarint beletesszük.
A massza felét a formába tesszük és tetejét elsimítjuk. A fennmaradt piskótával kirakjuk és a fennmaradt tejjel megkenjük. A maradék túrómasszát beletöltjük, tetejét elsimítjuk. A tortát legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a tortát a karikától késsel elválasztjuk. A tejszint kemény habbá verjük, sima csőrű nyomózsákba töltjük és a torta tetejét ezzel díszítjük. Ízlés szerint mandarin-gerezdekkel is kirakhatjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése