Barlangtorta

Elkészítési idő:
45 perc


1 (26 cm átmérőjű) piskóta tortalap
A töltelékhez:
1 kis doboz (255 g) szeletelt mandarin
600 ml tejszín
1 tasak Bourbon vaníliás
cukor
1 tasak habfixáló
1 evőkanál cukor
100 g tejcsokoládé-forgács


A piskótalapot a tetején 2 cm-re a szélétől bevágjuk és kiskanállal a belsejét kikaparjuk úgy, hogy kb. 2 cm-es pereme és alja maradjon. A lapot tortástálra tesszük. A kikapart belsejét apróra vágjuk.
A töltelékhez a mandarinszeleteket szitára téve lecsöpögtetjük. A tejszínt a habfixálóval és a Bourbon vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A cukrot, a csokoládéforgácsot és a kikapart süteménymorzsa felét beleforgatjuk és a masszát a kikapart piskótalapra fel­halmozzuk.
Az mandarinszeleteket vízszintesen egyszer elvágjuk úgy, hogy vékony szeleteket kapjunk és ezeket a torta szélén körben elosztjuk. A fennmaradt süteménymorzsát a torta közepére szórjuk és a tetejét porcukorral meghintjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése