Narancsos charlotte

Elkészítési idő:
25 perc, a hűtés ideje nélkül



100 g babapiskóta
30 g reszelt csokoládé
80 g vaj
½ teáskanál narancshús
A széléhez:
6 babapiskóta
6 nugát krémmel és ostyával töltött csokoládérúd
A krémhez:
1 ½ tasak citromízű zselépor
6 evőkanál hideg víz
200 ml narancslé
2 evőkanál citromlé
120 g cukor
500 ml tejszín
esetleg gumicukorka


A tortalaphoz a babapiskótái műanyag zsákba tesszük, lezárjuk és sodrófával áthengerelve szétnyomjuk, tálba öntjük.
A süteménymorzsát a csokoládéval elvegyítjük. A vajat felolvasztjuk és a naranccsal együtt a morzsához adjuk, jól összekeverjük, egy (22 cm átmérőjű, alján kikent) tortaformába töltjük és jól rányomjuk. A formát hűtőszekrénybe tesszük.
A torta széléhez a babapiskótát és a csokoládé rudakat keresztben félbevágjuk és a tortakarikába felváltva beleállítjuk.
A krémhez a zseléport a vízzel elkeverjük, kb. 10 percig állni hagyjuk, utána keverés közben felmelegítjük és felolvasztjuk. A narancs- és citromlevet, cukrot belekeverjük és a masszát hideg helyre tesszük.
Amint a massza sűrűsödni kezd, a lejszínből kemény habot verünk és beleforgatjuk. A krémet a tortaformába töltjük és a tetejét nem simítjuk el teljesen. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tortakarikát eltávolítjuk, a tortát tortástálra tesszük és ízlés szerint gyümölcsökkel, szultánkenyérrel vagy gumicukor­kákkal díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése