Mozart trüffeltorta

Elkészítési idő:
30 perc, a hűtés ideje nélkül


200 g fehér csokoládébevonó
250 ml tejszín
1 tasak habfixáló
1(26 cm átmérőjű) csokoládés piskóta tortalap
A díszítéshez:
250 ml tejszín
1 teáskanál habfixáló
7 evőkanál Mozart-likőr, vagy csokilikőr
30 g étcsokoládés tortabevonó


A trüffel krémhez a csokoládébevonót felaprítjuk és a tejszínben, egy kis edényben addig melegítjük, amíg felolvad. A masszát keverőtálba töltjük és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tortalapot vízszintesen egyszer elvágjuk, alsó lapját tortástálra tesszük. A csokoládés tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, felét az alsó tortalapra rákenjük. A felső lapot rátesszük és a fennmaradt trüffel krémmel megkenjük.
A díszítéshez a lejszínből a habfixálóval kemény habot verünk, ezzel az egész tortál bevonjuk, tetejére kis teás­kanállal mélyedéseket nyomunk, ebben a likőrt elosztjuk. Villával a torta oldalára mintákat húzunk.
A tortabevonót kis edényben, vízfürdőben, gyenge hőfokon simára keverjük, tálra vagy tepsire rákenjük és megvárjuk, amíg megszilárdul. Akkor spatulával kis forgácsokat kaparunk és a tortát ezzel, esetleg Mozart golyókkal díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése