Hozzávalók:
Diótöltelék:
Máktöltelék:
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el. A vizet a sziruppal 1 nagyobb edénybe feltesszük a tűzhelyre, majd az összes fűszert beletesszük a folyadékba a cukorral és a mézzel együtt. Mikor forrni kezd, akkor keverjük hozzá a darált mákot, diótölteléknél a daráltdiót és a morzsát. Ha a töltelék kihűlt, 340 gr-os darabokba kimérjük, folpackkal letakarva hűtőben tároljuk.
A felhasználás napján készítjük a tésztát. A receptben szereplő anyagokat összegyúrjuk, majd 200 gr-os darabokra felosztjuk, felgömbölyítjük. Rövid pihentetés után a tésztát vékonyra kinyújtjuk, és az előre kimért tölteléket egyenletesen ráterítjük. A tésztát a töltelékkel felcsavarjuk, majd sütőlemezekre felrakva, tojással bekenjük.
Kenőtojás:
Mielőtt a sütőbe tesszük hurkapálcával (nem villával) megszurkáljuk, hogy a gőzök el tudjanak távozni. Az elkészült bejgli 63% töltelék, 37% tészta.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése