Sült-tökös bejgli

2 dl tejbe 1 kiskanál porcukrot keverünk, majd megfuttatjuk benne az 5 dkg élesztőt. 50 dkg liszttel, 15 dkg zsírral, 1 tojássárgájával, csipet sóval a fentieket tésztává gyúrjuk, alaposan bedagasztjuk, majd 2 részre osztjuk.

Langyos helyen fél óráig pihentetjük. Közben a héjától megtisztított 1 kg sült tököt a kés fokával darabossá szétverjük, közéreszelünk 1 nagy jonatán almát, és elkeverjük 10 dkg cukorral, 1 evőkanál rummal vagy citromlével. A megkelt cipókat ujjnyi vastagra nyújtjuk, ráterítjük a tölteléket, és külön-külön összegöngyöljük. Zsírozott tepsibe fektetjük a tésztarúdakat, fél óráig kelesztjük, majd a tojásfehérje habjával megkenjük. Szép pirosra sütjük, s úgy daraboljuk, mint a bejglit. Tetejét porcukorral szórjuk meg.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése