Pupák (német derelye)

Hozzávalók:
40 dkg liszt, 2 egész tojás, 1 evőkanál porcukor, 5 dkg vaj, 1 dl folyékony csipkebogyó (hecsedli) lekvár, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, csipetnyi só.

A csipkebogyó lekvárt összekeverem a zsemlemorzsával, és fél órán keresztül pihentetem. Közben a lisztet, a tojást és a cukrot jó kemény tésztává gyúrom, majd vékonyra kinyújtva 7 centis kockákra vágom.
Mindegyikre teszek egy-egy kis dió nagyságú morzsás lekvárt, ezután boríték (táska) formára hajtva a széleit jól lenyomkodom. Forrásban lévő sós vízben kifőzöm és cukros mákkal megszórva kínálom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése