Lekváros derelye

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2 tojás, 3 evőkanál olaj, 30 dkg szilvaíz, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg cukor, fahéj

A lisztből és a tojásból nagyon vékony tésztát nyújtunk és egyik felére a szilvalekvárból kanál, és kis kés segítségével mogyorónyi halmocskákat rakunk, egymástól 4-5 cm távolságra. Gyorsan dolgozunk vele, hogy a tészta meg ne szikkadjon. A lekvár közötti részt tojásfehérjével megkenjük, amit az egyik tojásból félretettünk. A tészta másik felét ráhajtjuk, és a lekvár-halmocskák között a tésztát jól lenyomkodjuk. Derelyemetszővel egyenlő nagyságú négyszögeket vágunk, hogy mindegyik közepében lekvár legyen. Sós vízben valamivel tovább főzzük, mint más tésztát. A morzsát az olajban aranysárgára pirítjuk, és a kifőzött tésztát beletéve, óvatosan összekeverjük. Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése