Kunsági lekváros derelye

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg burgonya, 40 dkg liszt, 1-2 dkg só, 2 tojás, 1 púpos evőkanál zsír vagy 3 evőkanál olaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg cukor, 30-40 dkg szilvalekvár.

Elkészítés:
A meghámozott krumplit megfőzzük és megtörjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a sót, a lisztet, a tojásokat, és jól összedolgozzuk. Lisztes deszkán vékonyra nyújtjuk, a fele részére szilvalekvár halmokat teszünk, és ráhajtjuk a tészta másik felét. A lekváros csomók között a tésztát az ujjunkkal összenyomjuk, derelyevágóval kockákra szabjuk, és sós vízben kifőzzük.
Egy edényben olajon vagy zsíron zsemlemorzsát pirítunk, ízlés szerint megcukrozzuk, majd rátesszük a leszűrt derelyét és összeforgatjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése