Erdélyi túrós derelye

Hozzávalók:
1 kg főtt burgonya, 500 g liszt, 600 g túró, 250 g porcukor, 200 g zsír, 200 g zsemlemorzsa, 100 g mazsola, 6 db tojás, 1 db citrom, só, vaníliás cukor

A főtt meleg burgonyát áttörjük, 3 db tojással, liszttel, kevés sóval összegyúrjuk és félretesszük. Közben túrótölteléket készítünk. A túrót szitán áttörjük, 3 tojást, porcukrot, reszelt citromhéjat, mazsolát adunk hozzá, és jól összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, háromszög alakú formákra vágjuk. Egyenletesen elosztjuk rajtuk a túrótölteléket, tojásfehérjével megkenjük a tészta szélét, majd visszahajtjuk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, tésztaszűrőn lecsepegtetjük, és a zsíron aranysárgára pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Vaníliás porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése