Csöröge 8.

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 3 tojássárga, 1 evőkanál rum, 1 dl tejföl, 1 evőkanál citromlé, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, olaj a sütéshez; a tetejére 1 evőkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 evőkanál sárgabaracklekvár.

A tojássárgákat elkeverem a porcukorral és a tejföllel, ezután hozzáadom a rumot, a citromlevet, a sót, a reszelt citromhéjat, majd a lisztet is beleszórva alaposan összedolgozom. Ha sima tésztává vált, akkor lisztezett deszkán késfok vékonyságúra kinyújtom. Egy lisztbe mártott derelyemetszővel hosszúkás rudakat vágok belőle, majd a derelyemetszővel a tészta közepén és hosszában, teljesen szabálytalanul, össze-vissza bevagdosom. Ezután bő, forró olajban pirosra sütöm. Papírtörülközőre téve, a fölösleges olajat lecsöpögtetem, majd vaníliás cukorral meghintem. Egy-két evőkanál vízzel hígított, forró baracklekvárral tálalom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése