Banánropogós

Hozzávalók:
2 érett banán (az sem baj, ha puha), 1 tojás, 15-20 dkg liszt, 1 dl tej, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál citromlé, 1 csapott teáskanál sütőpor, csipetnyi só, olaj a sütéshez, és a tetejére kevés porcukor.

Elkészítés:
A banánt meghámozzuk, és villával összetörjük. Citromlével meglocsoljuk, és jól összekeverjük. Mély tálban a tojást a tejjel habosra felverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos palacsintamasszánál kissé sűrűbb legyen. Belekeverjük a porcukrot, a sót és a sütőport, végül beledolgozzuk a citromos banánt, és még 2 evőkanál olajat is hozzákeverünk. 15 percig hagyjuk állni. Közben bő olajat forrósítunk. Teáskanállal kis szabálytalan halmokat engedünk a forró olajba, és közepes lángon, gyorsan megsütjük. A tésztamassza sülés közben nagyra nő. A megsült ropogósokról a felesleges olajat leitatjuk, és még forrón, porcukorral meghintve tálaljuk.

Vigyázat! A tésztában lévő cukor miatt hamar sül, nem szabad magára hagyni, nehogy megégjen!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése