Marcipános alagút

Hozzávalók:
A tésztához:

7 db tojás, 14 dkg liszt, 13 dkg cukor, 1 dkg vaníliaízű pudingpor, 1/2 csomag sütőpor, 2 evőkanál víz, 1/2 citrom reszelt héja, egy csipet só, Rama margarin a tepsi kikenéséhez
A krémhez:
15 dkg Rama margarin, 5 dkg kakaópor, 8 dkg cukor, 35 dkg marcipánmassza

Elkészítés:
A tojássárgákat a vízzel, a cukor egyharmadával és a pudingporral habosra keverjük, a fehérjéket egy csipet sóval és a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A liszthez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és a sütőport. A sárgája krémhez hozzáadjuk a fehérjehab egyharmadát, és lazán átkeverjük. Ezután a sütőporos lisztet és a maradék habot váltakozva, kanalanként a sárgájához keverjük. A tepsit kikenjük margarinnal, meglisztezzük az alját, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben, 180°C-on, kb. 20 percig sütjük. Az elkészült tésztát porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és feltekerjük. A krémhez a margarint a cukorral felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport, és addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd, ezután hagyjuk hűlni. A kihűlt piskóta roládot kitekerjük és megkenjük a krém egyharmadával. A marcipán kétharmadát kinyújtjuk, a kakaós krémre terítjük, rákenjük a maradék krémet, végül feltekerjük és kb. 15 percre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk a maradék marcipánt és bevonjuk vele a süteményt. Tálalásig hűtőben tartjuk és szeletekre vágva tálaljuk.

Ha a süteményt forró vízbe mártott késsel vágjuk, akkor nem fog töredezni a bevonat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése