Gesztenyés fagylaltalagút

Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza, 25 dkg vanília- vagy meggyfagylalt, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 0,5 dl rum

A margarint a cukorral és a rummal nagyon habosra keverjük, majd apránként a gesztenyemasszát is hozzáadva, addig keverjük tovább, amíg habos, egynemű krém nem lesz belőle. Egy nagyobb őzgerincformát folpack fóliával kibélelünk. Belekenjük a gesztenyekrémet, majd ráhalmozzuk a fagylaltot. Az alját a tenyerünkkel kissé megütögetve, jól összetömörítjük, majd tetejét is befedve, a mélyhűtőbe rakjuk, és csontkeményre fagyasztjuk. Közvetlenül tálalás előtt egy hosszú, keskeny tálra kiborítjuk, és a tetejéről lehúzzuk a fóliát. Forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel vagy tetszés szerint egyéb módon feldíszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése