Gesztenyés alagút 3.

Tészta: 
Egy normálméretű tepsibe 4-5 tojásból piskótát sütünk, ha kihűlt hosszában félbe vágjuk, és félre tesszük.
Töltelék:  
3 dl tejet, 3 tojássárgáját, 3 kanál réteslisztet és 3 kanál cukrot péppé főzünk. Ha kihűlt 20 dkg habosra kevert rámát adunk hozzá, 3/4 részét vaníliás cukorral ízesítjük. A maradék 1/4 krémbe 2 kanál kakaót keverünk.

Megvizezett alufóliával kibélelünk 2 őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán bőven maradjon. 1-1 gesztenyemasszát belenyomkodunk a formákba. A 3/4 rész krémet elosztva rákenjük, és a tetejére rumba áztatott mazsolát szórunk, majd ennek a tetejére az 1/4 rész krém kerül.
Végül a piskótát ráhelyezzük, becsomagoljuk a fóliával, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk és csokimázzal leöntjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése