Málnás-túrós alagút

Hozzávalók kb. 8 szelethez:
A piskótához: 4 tojás, 16 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 7,5 dkg liszt, 4 dkg étkezési keményítő
A töltelékhez: 1 csomag zselatin, 50 dkg málna, 20 dkg zsírszegény túró, 1 pohár natúr joghurt (150 g), 2 citrom leve és reszelt héja, 7,5 dkg cukor, 2,5 dl tejszín
A díszítéshez: 4 dl tejszín, 15 dkg málna, 4 evőkanál vágott pisztácia

Előkészítés: Kibéleljük sütőpapírral a tepsit. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük, kis adagokban hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és végül egy csipet sót. Addig keverjük, amíg a cukor elolvad. A lisztet és a keményítőt összekeverjük, a masszára szitáljuk, és gyors mozdulatokkal beledolgozzuk. A masszát a tepsibe simítjuk, és a sütőben aranysárgára sütjük. A krémhez a zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, és 10 percig állni hagyjuk. A málnát leöblítjük. A túrót összetörjük a joghurttal. A zselatint felforraljuk, és a túróhoz keverjük. A citrom levével és héjával, a cukorral ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A piskótával kibélelünk egy hosszúkás sütőformát. Akkora lapot meghagyunk, amivel majd be tudjuk fedni a tetejét. A formába töltünk egy vékony réteg krémet, megszórjuk málnával, majd ismét egy réteg krém, málna és végül a maradék krém következik. Beborítjuk a maradék piskótával, és kb. 5 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor tálra borítjuk a süteményt. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és bevonjuk vele az alagutat. Megszórjuk pisztáciával, és a málnaszemekkel díszítjük. Szeletelve kínáljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése