Őszibarackos alagút

Tészta:
4 tojás, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál sütőpor.
Töltelék:
25 dkg túró, 5 csapott evőkanál porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál rum, 1 csomag tejszínhabporból készített hab, 1 csomag színtelen tortazselé, 6 db őszibarack.

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Amíg kihűl, a túrót a porcukorral, vaníliás cukorral, rummal összekeverjük, hozzáadjuk az elkészített tejszínhabot, legvégül a 2 evőkanál cukorral és 2,5 dl vízzel felforralt tortazselét keverjük bele.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, széles piskótaszeletekkel kirakjuk az oldalát, és váltogatva, rétegezve belerakjuk a túrótölteléket és a hámozott, felezett őszibarackokat. A tetejét piskótával betakarjuk, és hűtőbe rakjuk dermedni. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, levesszük róla a folpackot, és felszeletelve kínáljuk.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése