Kókuszos habcsók 3

Hozzávalók (kb. 40 darabhoz):
4 tojásfehérje, 1 evőkanál citromlé, 14 dkg kristálycukor, 14 dkg kókuszreszelék, 3 dkg étkezési keményítő, 5 dkg ét-tortabevonó

Meleg vízfürdőbe állított üstben verje kemény habbá a fehérjéket a citromlével és az apránként hozzáadott cukorral. Ezután óvatosan forgassa bele a habba a kókuszreszeléket és a keményítőt is.
Bélelje ki sütőpapírral a sütőlapokat, és habzsákból nyomjon rá kis halmokat. 140-150 fokra előmelegített sütőben, kitámasztott sütőajtónál süsse 15 percig, majd hagyja még legalább 2 és fél órát, vagy akár egy egész éjszakát, a habcsókokat a kikapcsolt sütőben száradni.
A kiszedett habcsókokat rakja sűrűn egy más mellé a rácsra, majd sütőpapírból formált tölcséreken át, díszítse a felolvasztott csokoládéból nyomott vékony csíkokkal. Hagyja teljesen megszáradni.
Selyempapírral rétegezve, papírdobozban nagyon sokáig eláll.
Változat: 2-3-szoros adag csokoládé felhasználásával a habcsókok alját vagy tetejét is csoki mázba márthatja. Amíg meg nem szárad a csokimáz, a habcsókok csokoládés felét beleállíthatja kókuszreszelékbe, darált dióba vagy mandulába, vagy színes szóró cukorba is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése