Kókuszcsók 2.

Hozzávalók:
4 db tojásfehérje, 30 dkg finom szemcséjű minőségi kristálycukor, 15 dkg kókuszreszelék
Linzertészta:
20 dkg Rama margarin, 10 dkg porcukor, 30 dkg liszt 3 dkg kókuszreszelék, 2 db tojás sárgája, 15 dkg baracklekvár (Befőző cukorral készített), 15 dkg csokoládé

Először egy kókuszos linzertésztát sütünk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a porcukrot, kókuszreszeléket lazán hozzákeverjük. A két tojássárga hozzákeverésével, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk.
A tésztát megfelezzük, és harmincpercnyi pihentetés után 1 cm vastag lapot nyújtunk. Kis linzerszaggatóval 3 cm-es korongokat szaggatunk ki, majd sütőlemezen készre sütjük. Tészta másik feléből is 1 cm-es lapot nyújtunk, és ugyanolyan korongokat szaggatunk belőle, majd sütőlemezen félig megsütjük. Erre nyomjuk rá a kókuszcsók masszáját. A tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A cukor másik felét 1 dl vízzel sűrű sziruppá főzzük, majd ha már nem túlságosan forró, a tojáshabhoz keverjük. Lazán hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. A linzer lapokra mutatós kis csúcsokat formázunk. Langyos sütőben, kitámasztott ajtóval szilárdra szárítjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne színeződjön el a hab, maradjon szép fehér. Egy üres linzer lapocskát egy kókuszcsókos linzer lapocskával és lekvárral összetöltünk. Az alját olvasztott csokoládéba belemártva tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése