Halva parfé (Halvah Parfait - Izrael)

Hozzávalók:
1 csésze tejszín, 6 evőkanálnyi cukor, 6 tojássárgája, 2 evőkanálnyi Amaretto likőr, 15 dkg halva, kis darabokra törve

Elkészítés:
A tejszínből kemény habot verünk. Egy kisebb serpenyőben 6 evőkanálnyi vízzel 5 percig forraljuk a cukrot, majd ezt a szirupot hagyjuk langyosra hűlni. Egy nagyobb edényben vizet melegítünk; ha már forró (forrnia nem szabad), fölé helyezünk egy keverőtálat, abba beletöltjük a szirupot, a tojást, valamint az Amaretto-t, s ezeket habosra keverjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a halvah-t, s nagy sebességgel mixeljük 15 percig. Majd egy műanyag lapáttal óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabot. A masszát egy olyan edénybe tesszük, amelyből majd könnyen ki tudjuk borítani, lefedjük, s legalább 6-8 órára hűtőszekrénybe helyezzük. (Ezt a desszertet vékony szeletekre vágva tálaljuk.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése