Fügés-datolyás szelet

Elkészítési idő: 20 perc, valamint az, az idő, amíg megkeményedik az elkészült étel.

Hozzávalók:
20 dkg datolya, 20 dkg szárított füge, 10 dkg dióbél, 10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál méz, 1 csipetnyi ánizsmag, 1 evőkanál mandulaolaj, 1 marék langyos vízben áztatott mazsola

A datolyát kimagozzuk, és a többi komponens hozzáadásával együtt ledaráljuk. Ezután az egészet addig turmixoljuk, míg elé kemény masszát nem kapunk.
Egy tepsit vékonyan kikenünk mandulaolajjal, majd a turmixgépből beleöntjük a masszát. Befedjük alufóliával, aminek a masszával érintkező felét szintén bekenjük mandulaolajjal.
A fólia tetejére nehezéket teszünk, hogy jól lenyomja a készítményünket.
3-4 óráig állni hagyjuk, hogy megkeményedhessen. (Minél tovább préseljük, annál jobb!) Majd felszeleteljük és tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése