Hozzávalók:
25 dkg búzadara, 200 ml olívaolaj, 1 csésze tört vagy apróra vágott dió
Szirup:
4 pohár vizet összefőzünk 2 pohár cukorral és egy darabka fahéjjal. Pár percig főzzük, amíg összeáll, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy lábosban, majd lassan-lassan hozzáöntjük kevergetve a darát. Mikor kicsit megbarnult, óvatosan hozzáöntjük a szirupot, (vigyázat szökik!), és tovább kavarjuk, nehogy odakapjon. Mikor már kezd sűrűsödni, hozzátesszük a diót, és még annyi ideig kavarjuk, amíg jól elválik a lábos szélétől. Magas torta vagy kuglófformába öntjük, ráteszünk egy tányért, rögtön megfordítjuk és hagyjuk így kihűlni. Mikor kihűlt, levesszük róla a formát és a tányérban tálalható a szépen megkeményedett házi halva.
A masszába dión kívül mazsolát is lehet tenni, majd a végén tálaláskor szezámmaggal megszórni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése