Fahéjas almás sütemény

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 25 dkg barnacukor, 15 dkg kristálycukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál sütőpor, só, 1/2 teáskanál gyömbérpor, 2 evőkanál fahéj, 1,8 dl olaj, 1/2 kg alma, 2,5 dl tej, 1 teáskanál vaníliás cukor, 1 tojás.

Keverjük össze a lisztet, a barnacukrot, a kristálycukrot, a szódabikarbónát, a sütőport. egy kiskanál sót, a gyömbérport és egy ek fahéjat. Adjuk hozzá az olajat, és jól keverjük össze. Egy csészényit tegyünk félre belőle, amihez adjuk hozzá a másik ek fahéjat. A massza másik feléhez adjuk hozzá a többi alapanyagot: a meghámozott, fölszeletelt almát, a tejet, a vaníliás cukrot és a tojást.  Öntsük bele egy kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába. Oszlassuk el a tetején a félretett masszát. Előmelegített sütőben süssük kb. 1-1,5 óráig. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Fahéjas porcukorral tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése