Bundás alma gazdagon

Hozzávalók:
2 savanykás alma, 1 tojás, 8 dkg liszt, 1,5 dl tej, 4 dkg mazsola, 1 evőkanál rum, 3 dkg szálasra vágott mandula, olaj.
Mártáshoz:
2 tojássárgája, 1 evőkanál liszt, 5 dl tej, 5 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor.

Elkészítés:
A meghámozott alma magházát kifúrjuk, majd vastagabb karikára vágjuk. A megmosott mazsolát rumba áztatjuk. A tésztához a tojást összekeverjük a tejjel, majd a lisztet és 20 percig állni hagyjuk. Belemártjuk az almaszeleteket és kevés olajon, mindkét oldalon aranysárgára sütjük. A vaníliamártáshoz a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd felöntjük a tejjel. Csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd habverővel állandóan kevergetve, gőz fölött besűrítjük. A bundás alma közepére halmozzuk a rumos mazsolát és leöntjük a vaníliásmártással. Ízlés szerint porcukorral meghintve kínáljuk.
Cukros deszkán rudat formálunk belőle, hasonlóan a szalámihoz, jól megcukrozva félretesszük, legalább másnapig.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése