Aszaltszilvás bejgli dióval és fügével

Hozzávalók:
2,5 dl főzőtejszín, 50 dkg aszalt szilva, 20 dkg dióbél, 5 dkg cukrozott narancshéj,  5 dkg mazsola, 5 dkg füge,10 dkg porcukor, 1 evőkanál rum, 1/2 citrom héja és leve, (porcukor a formázáshoz)

Elkészítés:
Ha az aszalt szilva nagyon száraz, egy éjszakára vagy néhány órára beáztatjuk, leszűrjük, kimagozzuk, csíkokra vágjuk. A diót durvára aprítjuk, a cukrozott narancshéjat és fügét apró kockákra vágjuk.
A főzőtejszínt simára keverjük, az eddig előkészített hozzávalókkal és a mazsolával, rummal, cukorral, citromhéjjal és citrom levével sűrű masszává dolgozzuk össze.
A gyümölcsös-diós masszát porcukorral bőven meghintett deszkán vastag hurkává formázzuk, follpackba csomagolva legalább 1 napra hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól áthűljön.
Vékony szeletekre vágva kínáljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése