Csöröge 4.

Hozzávalók:
35 dkg liszt, 5 tojás sárgája, 1 teáskanál porcukor, csipet só, kb. fél pohár tejföl, 2 dl olaj a sütéshez. Baracklekvár, rum és porcukor a tálaláshoz.

Elkészítés: 
A lisztet a tojások sárgájával, sóval, porcukorral, és a tejföllel összekeverjük, majd sima tésztává gyúrjuk. Kb. 20 kis golyót formálunk belőle és hideg helyen egy óráig állni hagyjuk. Félujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán. Közepén derelyevágóval két, egymással párhuzamos csíkot vágunk. A tészta két végét ezeken, a nyílásokon átbújtatva formázzuk, és forró olajban világosbarnára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és ízlés szerint porcukorral hintjük.
Kevés rummal ízesített baracklekvárt, vagy dzsemet kínálunk a porhanyós tésztacsemegéhez.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése