Csöröge 3.

Elkészítési idő: 40 perc + hűtés


Hozzávalók 4 személyre:
28 dkg rétesliszt, 14 dkg vaj, 1 dl tejföl, 3 tojássárgája, 4 dkg porcukor, kevés só, zsír a sütéshez

A lisztet, a vajat, a tejfölt, a tojások sárgáját, a porcukrot kevés sóval összegyúrjuk, és 15-20 percig pihentetjük. Azután, mint a vajas tésztát, háromszor kinyújtjuk és összehajtogatjuk, hidegre tesszük. A tésztát újból vékonyra nyújtjuk, és derelyevágóval egyenlő négyszögletes darabokra vágjuk. A kivágott tészta közepén a derelyevágóval 2-3 hosszanti csíkot vágunk úgy, hogy a tészta egyben maradjon. Lábosban, bő, forró zsírban hirtelen kisütjük, szitára rakjuk. Tálaláskor meghintjük fahéjas vagy vaníliás cukorral.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése