Csöröge 5.

Hozzávalók:
10 dkg Rama margarin, 5 dkg cukor, 2 db tojássárgája, 35 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 3 cl rum, csipetnyi só, sütéshez olaj.

Elkészítés:
A lisztet gyúródeszkára szitáljuk. A közepébe fészket készítünk, ide morzsoljuk az élesztőt, a Rama margarint és a porcukrot. (A margarin csak lágy legyen, ne olvasztott!)
Beletesszük még a tojássárgákat és 1 csipet sót is. Összemorzsoljuk az egészet. Tejet előmelegítjük, beleöntjük a rumot, a tésztához adjuk. Összegyúrjuk az egészet; eleinte kissé száraz, de mi csak gyúrjuk tovább serényen. Kis cipókat készítünk, azokat is átgyúrjuk, és kb. 20-30 percig pihentetjük meleg helyen. Lisztes deszkán kinyújtjuk a tésztát 1-2 mm vastagságúra (vékonyra), derelyemetszővel tetszőleges formára vágjuk. (Négyzet, téglalap, rombusz stb.) Középen 1 vagy 2 hasábnyílást készítünk, és ezen áthúzzuk a tészta sarkait.
A tésztát nem túl forró olajba helyezzük, pillanatok alatt feljön a tetejére, szép világosbarnára sütjük mind a 2 oldalát. Itatósra vagy szalvétára szedjük (ez fölszedi a fölösleges zsíradékot).
Porcukorral megszórjuk bőven és tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése