Csokoládé- banánkupola

Elkészítési idő:
20 perc, a hűtés ideje nélkül


1 (26 cm átmérőjű) csokoládés piskóta tortalap 3 evőkanál sárgabarack­dzsem
A töltelékhez:
3 banán
2 evőkanál citromlé
600 ml tejszín
1 tasak habfixáló
2 tasak vanillincukor
3 evőkanál szitált kakaópor
1 evőkanál cukor
50 g durva kókuszreszelék
1evőkanál porcukor


A tortalapot vízszintesen egyszer elvágjuk, az alsó lapot tortástálra tesszük és a barackdzsemmel megkenjük.
A töltelékhez a banánt meghámozzuk, vízszintesen elvágjuk, a citromlevet rácsöpögtetjük és az alsó tortalapra fektetjük.
A tejszint a habfixálóval kemény habbá verjük, a vanillin-cukrot, kakaóport és a cukrot belekeverjük. A kakaós hab bő félét kupolaszerűén a banánokra rákenjük.
A felső tortalapot 8 szeletre vágjuk és ugyancsak a banánokra fektetjük.
A fennmaradt habbal a torta tetejét és oldalát bevonjuk, a kókuszreszelékkel megszórjuk és a tortát tálalásig hűtőszekrényben tartjuk
Tálalás előli porcukorral megszórjuk
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése