Bounty torta

Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás, 25 dkg porcukor, 1 dl hideg víz, 15 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 4 dkg kakaópor,
Töltelék:
4 dl habtejszín, 1 csomag vanília cukor, 3-4 evőkanál porcukor, 2 csomag habfixáló, 20 dkg kókuszreszelék,
Máz:
2 evőkanál liszt, 15 dkg cukor, 3 evőkanál kakaó, 1/2 kávéskanál őrölt fahéj, 1,5 dl tej, 2 dl hideg víz,8 dkg vaj

Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral fehéresedésig keverjük, a vizet lassanként csorgatjuk hozzá, majd belekeverjük a sütőporos, kakaós, szitált lisztet. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
Egy tortaforma alját kivajazzuk, papírral béleljük, s beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 °C fokon kisütjük. Rácsra borítva, a papírt lehúzva róla hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a cukrokat, a habfixálót, majd a kókuszreszeléket. A tortalap tetejét kb. 1 cm vastagon levágjuk, belsejét kivájjuk. Kb. 1-1.5 cm vastag pereme maradjon. Beleöntjük a krémet, a tetejét ráillesztjük, és hűtőbe tesszük.
A mázhoz a vaj kivételével az alapanyagokat sűrűre főzzük, folytonos keveréssel. A tűzről levesszük a masszát, és elegyítjük a vajjal.
A tortát bevonjuk, s másnapig a hűtőben tartjuk. (A máz nem fog teljesen megdermedni.) Tálaláskor forró vízbe mártott, és szárazra törölt késsel szeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése