Bounty torta 2.

Hozzávalók:
5 db tojás, 20 dkg liszt, 25 dkg cukor,  1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 5 evőkanál víz, 3 evőkanál olaj
Kókuszos krém:
15 dkg kókuszreszelék, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 15 dkg margarin
Csokis krém:
1 csomag csokoládés pudingpor, 5 dkg cukor, 4 dl tej, 10 dkg margarin
Díszítéshez:
20 dkg csokoládé, kókuszreszelék

A tojásokat szétválasztjuk és a tojássárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukor 3 részével. Hozzáadjuk a vizet. A sütőport elkeverjük a liszttel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Amikor a fehérje már majdnem jó, hozzáadjuk a cukor 1 részét és így habosítjuk tovább. A tojásfehérje habot lazán összekeverjük a tojássárgájával. A lisztet eközben folyamatosan adjuk hozzá. Tortaformába öntjük és előmelegített sütőben kb. egy óráig sütjük.
A kókuszos krémet úgy készítjük el, ahogy a pudingot szoktuk, de a tejet a kókuszreszelékkel forraljuk fel.
A csoki krémet is így készítjük el.
A kihűlt krémekhez hozzáadjuk, a kihabosított margarint.
A tortakarikát három részre vágjuk. Az első lapra a kókuszkrémet kenjük, a másodikra a csoki krémet. A maradék krémmel kívülről bekenjük a tortát.
A torta tetejét olvasztott csokoládéval áthúzzuk és rácsozzuk. Oldalát csoki darabokkal vagy kókuszreszelékkel panírozzuk be. A torta szélét a maradék kókuszkrémmel és csoki levelekkel díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése