Zabpehelycsók mogyoróval

Elkészítési idő: 70-75 perc

Hozzávalók 30 db-hoz:
10 dkg nagyszemű zabpehely, 15 dkg finomra darált mogyoró,1 tojás, 1/2 kávéskanál sütőpor, 1/4 kávéskanál vanília, 10 dkg margarin, 10 dkg méz, 30 szem egész mogyoró

A zabpelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk. A darált mogyoróval és a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk belőle. A hűtőszekrénybe tesszük, és fél óra hosszat pihentetjük. Ezután a tésztából kb. 30 db golyócskát formálunk. A golyókat a kizsírozott sütőlapra rakjuk, nem túl szorosan, mivel sülés közben kiterjeszkednek. Minden golyó tetejére egy szem mogyorót nyomunk.
A tepsit a hideg tűzhely középső sínére csúsztatjuk. 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Amikor kissé kihűlt, a mogyorós csókokat hegyes késsel fölemeljük a sütőlapról, és szellős konyhai rácsra rakjuk teljes kihűlésig.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése